fbpx

Makers The Last of Us bespreken lot van Joel in seizoen 2

the last of us season 2

Craig Mazin, de showrunner van de HBO-serie The Last of Us heeft zich uitgesproken over het mogelijke lot van Joel in het tweede seizoen van The Last of Us. En binnen de crew lopen de meningen uiteen.

Het eerste seizoen mag de verhaallijn van de games vrij nauwkeurig gevolgd hebben, voorlopig blijft het koffiedik kijken wat het tweede seizoen voor Joel en Ellie zal brengen. Wie de game gespeeld heeft, bereidt zich uiteraard al voor op een gigantische plottwist.


Zoals je weet, speelt Joel namelijk een intens partijtje golf met nieuwkomer Abby. Iets waar Pedro Pascal zich maar al te bewust van is. Afwijken van de verhaallijn van de games is volgens de acteur geen goede keuze. Zo vertelde hij aan Esquire dat het geen steek houdt om de eerste game zo trouw te volgen en daarna sterk af te wijken van het pad.

Bella Ramsay, die Ellie vertolkt in de show, heeft het er nu al moeilijk mee. Zo meldde de actrice dat ze geen idee heeft of ze er emotioneel op voorbereid is, als de scène ook plaatsvindt in de tv-serie.

Showrunner Craig Mazin blijft er eerder koeltjes onder. Zo houdt de schrijver voorlopig alle opties open. Al laat hij wel verstaan dat hij niet bang is om personages te laten sterven. Verder benadrukte hij dat zowel hij als Neil Druckmann zich niet begrensd voelen door het bronmateriaal.

Uiteraard is het nog een tijdje wachten voor we het lot van Joel te weten komen, aangezien Bella Ramsay wist te zeggen dat we allicht nog een jaar of twee moeten wachten op het tweede seizoen.

Wij gokken dat het tempo van het tweede seizoen veel lager ligt. Allicht zullen de schrijvers de relatie tussen Joel en Ellie verder opbouwen via alle gebeurtenissen uit de flasbacks in The Last of Us Part 2. Om daarna de impact van het verlies veel groter te maken als het noodlot dan toch toeslaat…

Een reactie achterlaten