fbpx

Makers bewijzen dat bodycam shooter echt is met nieuwe gameplayvideo

Unrecord 1

Toen de Franse ontwikkelaar Drama een trailer dropte van hun hyperrealistische bodycam shooter Unrecord, waren velen ervan overtuigd dat het om echte videobeelden ging. Om te bewijzen dat het Unrecord écht een game is, deelde de studio nieuwe gameplay op Twitter.

De gameplayvideo van Unrecord werd in 24 uur tijd zo’n 40 miljoen keer bekeken. Door de fotorealistische visuals en levensechte animaties, bestempelden talloze kijkers de gameplay als fake. De studio reageerde op Twitter met nieuwe beelden.


Hoe komt dat Unrecord er dan zo goed uitziet? Omdat de game ontwikkeld is met Unreal Engine 5. Die ontwikkelingstool kan belachelijke realistische omgevingen op je scherm toveren, op voorwaarde dat je uitstekende belichtingstechnieken gebruikt. Iets waar indie-ontwikkelaar Drama duidelijk kaas van gegeten heeft.

In een verse Steam blog reageert de ontwikkelaar op de non-believers:  “Er zijn veel twijfels over de authenticiteit van de gameplay. Maar de game is gewoon ontwikkeld in Unreal Engine 5 en wordt gespeeld met muis en toetsenbord. We zijn best vereerd dat het vergeleken wordt met echte beelden. Het toont aan dat we met Unrecord focussen op exact datgene: realistische gameplay en world-building.”

Unrecord is dus wel degelijk een virtuale creatie, al lijkt de titel zo ontsnapt uit een realistische potje airsoft. Wat denk jij van de game? Mogen alle titels er binnenkort zo uitzien.

Een reactie achterlaten