fbpx

SEGA kondigt live-action Hollywoodfilm van Yakuza aan

Yakuza film

SEGA heeft bekendgemaakt dat na Sonic The Hedghehog ook een live action film op komst is van de Yakuza-serie. Daarvoor slaat de uitgever de handen in elkaar met de Amerikaanse filmstudio’s 1212 Entertainment en Wild Sheep Content. Wij hopen alvast enkele stevige vechtscènes waarbij het gebruik van klapstoeltjes en fietsen niet geschuwd wordt.

Volgens de makers zou de film, net als de games, het doen en laten volgen van Yakuza-gangster Kiryu Kazuma in de straten van Tokio. Een script is er echter nog niet. Er zijn ook nog geen schrijvers verbonden aan het project, al zouden Erik Barmack, Roberto Grande en Joshua Long de film wel overzien als producenten.


Toshihiro Nagoshi, het hoofd van de Yakuza-studio, stelt de Japanse fans alvast gerust dat de camera’s pas beginnen rollen als het script perfect is:

“We hebben een aanbod gekregen en laten een Yakuza-film maken in Hollywood. Ik heb echter meteen duidelijk gemaakt dat ik niet akkoord ga als het script rommelt. In dat geval wil ik het project niet verderzetten. Ik wil hier enkel mee doorgaan als het script écht op punt staat.”

Daarmee verwijst Nagoshi naar de cultuurverschillen tussen Japan en het Westen. Als de Japanse authenticiteit van de gamereeks niet met zorg in beeld wordt gebracht door de Amerikaanse filmstudio’s, verliest de film heel wat sfeer en impact. Wij zijn alvast benieuwd.

Een reactie achterlaten