fbpx

LEGO lanceert officiële Sonic The Hedgehog speelset

Sonic Lego 3

Na Super Mario krijgt nu ook Sonic The Hedgehog een officiële LEGO-speelset. De set bevat niet alleen SEGA’s blauwe egel, maar ook een geblokte robotversie van zijn nemesis Dr. Robotnik. En zelfs enkele bekende leveldesigns uit de games.

Cool is dat de speelset eigenlijk een hersenspinsel is van een LEGO-fan. Zo kunnen fans hun eigen ontwerpen indienen via LEGO Ideas. Wanneer een ontwerp vervolgens meer dan 10.000 stemmen haalt, gaat het concept naar het official product review board van LEGO. Als de set goedgekeurd wordt, krijgt het het officiële LEGO-label opgeplakt.


De Sonic speelset zal geen technische snufjes bevatten zoals die van Super Mario, maar is eerder traditioneel. Toch heeft het alles in huis om een heus avontuur van Sonic na te spelen. Zo is de set gebaseerd op de Green Hill Zone uit Sonic Mania en wordt hij geleverd met Badniks, Flickies en Doctor Robotnik, inclusief zijn Death Egg Robot uit Sonic 2.

Check de foto’s hieronder. Wat denken jullie ervan? Hadden wij nu enkele jaren jonger geweest, hadden we ‘m zeker aangeschaft… Ach, who are we kidding? Waar kan je deze speelset bestellen?

Sonic Lego 3Sonic Lego 2Sonic Lego

Een reactie achterlaten