fbpx

Left Alive beleeft rampzalige launch in Japan

Left Alive

Volgens verschillende bronnen heeft Square Enix de mogelijkheid om Left Alive te streamen in Japan geblokkeerd. Dat komt omdat de launch van de game er allesbehalve vlot verloopt. Volgens de uitgever zelf gaat het om een bug.

In het land van de rijzende zon lanceerde de spirituele opvolger van Front Mission op 28 februari. Dat de art director van Metal Gear Solid meewerkt aan de game werd door Square groots aangekondigd. Left Alive zou volgens Square ook een beetje de spirituele opvolger van Metal Gear worden.


Maar dat draait dus helemaal anders uit. Reviewers en consumenten hebben heel wat kritiek op de grafische problemen, het armzalige design, slechte besturing en houterige animaties. De game haalt op Amazon Japan een rating van 1,5 op 5 sterren. Daardoor gaat de titel al over de toonbank met een korting van 40%.

En plotsklaps kan de game niet meer gestreamd worden. Het is niet duidelijk of Square Enix de blokkade zelf opgestart heeft, want de officiële Twitter-account van Left Alive stelt dat het gaat om een bug. Al zou het kunnen dat de uitgever gewoon de schade wil beperken en op die manier de westerse launch niet helemaal in het gedrang brengen.

Het voorspelt weinig goeds voor de westerse release, die gepland is voor morgen. Alweer een tegenvaller voor Square Enix trouwens, want na het rampzalige The Quiet Man, lijkt nu ook Left Alive het belachelijk slecht te gaan doen.

Een reactie achterlaten