fbpx

Lance Reddick gecast als slechterik Wesker in nieuwe Resident Evil-serie

Schermafbeelding 2021 06 12 om 18.49.40

Resident Evil fans kennen Albert Wesker als één van de meest iconische slechteriken in de reeks. Ook in de nieuwe live-action serie van Netflix maakt de badass zijn opwachting. Wie het personage zal vertolken? Niemand minder dan Lance Reddick, onder andere bekend van John Wick.

Of de man een goede keuze is voor de rol van Albert Wesker? Daar is het internet al stevig over aan het discussiëren. Sommige vinden het een typisch geval van de hedendaagse woke cultuur, anderen willen de acteur een kans geven.


Toch moeten ook wij toegeven dat casting van Reddick ietwat bizar is. Voor een personage als Albert Wester, bekend om zijn Arische gelaatstrekken en zelfs lichte nazistische persoonlijkheid, blijft het een vreemde keuze. In zekere zin kan het zelfs als een schimp naar Reddick geïnterpreteerd worden.

Nu goed, we zijn benieuwd naar de wijze waarop Reddick het personage zal neerzetten. In ieder geval zal de acteur, dankzij zijn iconische stem, de dreiging van Wesker perfect kunnen etaleren.

De live-action serie vertelt zijn verhaal trouwens via twee verschillende tijdlijnen. In de eerste tijdlijn verhuizen de 14-jarige zusjes Jade en Billie Wesker naar het relatief rustige Raccoon City. Al snel ontdekken de zusjes dat niets is wat het lijkt in deze stad. En dat hun vader een paar duistere geheimen heeft, die de wereld kunnen vernietigen.

In een tweede tijdlijn heeft het T-virus de wereld in zijn greep en blijven er slechts 15 miljoen mensen over. Jade Wesker is er daar eentje van en het is aan de intussen 30-jarige dame om te blijven overleven in deze gruwelijke wereld. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de geheimen van haar verleden blijven haar achtervolgen.

Interessant, want het verhaal van de Wesker-familie is nooit eerder verteld in de games. Naast Lance Reddick spelen ook Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph en Paola Nuñez mee in de serie, al blijven hun rollen onbekend.

De live-action series moet nog worden ingeblikt en is pas eind 2022 te zien op Netflix.

resident evil live action cast netflix

 

Een reactie achterlaten