fbpx

Krijgen we remasters van Shenmue I en II?

Sega onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een HD-remaster te maken van de rpg-klassiekers Shenmue en Shenmue II. Dat werd onthuld in de nieuwe video van Sega Central.

Toen een fan vroeg of we ooit Shenmue I en II in HD zouden zien, antwoordde Sega community manager Dan Sheridan het volgende:


“Wat Shenmue I en II in HD betreft, hadden we gewild dat we die games morgen al konden uitbrengen. Spijtig genoeg is het moeilijker dan simpelweg de games te porten naar de huidige generatie consoles, omdat de kwaliteit van de HD-remasters minstens even goed moet zijn als de originele games. In games die zo complex zijn als Shenmue, bestaat natuurlijk ook het probleem van licenties die in de originele games gebruikt werden, maar die we nu niet meer hebben. Dat gezegd zijnde, zouden we graag remasters voor de games maken en zijn we momenteel volop aan het onderzoeken hoe we dat kunnen doen.”

Fingers crossed, dus! Ondertussen wordt er bij Sega hard gewerkt aan Shenmue III, dat mikt op een release op PS4 en pc in december 2017.

Een reactie achterlaten