fbpx

Kratos gaat voor de bijl in nieuwe God of War

Kratos gaat voor de bijl in nieuwe God of War - Strawberry

Tot nu toe kenden we Kratos uit God of War vooral als de woesteling die alles verrot sloeg met zijn Blades of Chaos. Niet zo in de nieuwe God of War. De Griekse krijger is vader geworden, stukken beheerster en heeft een magische strijdbijl als wapen. Dankzij een kort interview van Game Informer weten we meer over dat coole nieuwe oorlogstuig.

Aanvankelijk was Kratos’ bijl een eenvoudige houthakkersbijl zonder magische krachten, maar volgens Jason Mcdonald, lead gameplay designer, miste het wapen de epische factor van de Blades of Chaos. Vooral omdat Kratos het wapen kwijt was als hij het weggooide om een vijand op afstand uit te schakelen. Een werknemer van Santa Monica bracht de redding:


“Uiteindelijk kwam een van onze designers met het idee om Kratos de bijl te laten terugroepen, zoals Thor zijn hamer terugroept. Dat is iets typisch uit de Noorse mythologie. De bijl kreeg daardoor een mythisch en magisch element, dat een hele waaier aan nieuwe gameplay- en designmogelijkheden met zich meebracht.”

Daarnaast zorgt de bijl, in samenwerking met het nieuwe camerastandpunt, ook voor een tragere, maar brute ervaring. Gamers die vrezen dat het nieuwe vechtsysteem niet zo cool of zelfs onoverzichtelijk wordt, wil Mcdonald meteen geruststellen:

“De bijl heeft een unieke feel. Hoewel de oude games sneller waren, is de nieuwe gameplay even vloeiend en bruut. Door het nieuwe camerastandpunt zie je minder van de omgeving, maar dankzij verschillende indicatoren en ook Atreus, die je tijdens gevechten helpt, zal je nog steeds een goed overzicht hebben van wat er rondom je gebeurt.”

En leuk detail: je kan ook vijanden vastpinnen met de bijl. Handig middel voor crowd control. Mcdonald legt uit:

“Het is mogelijk om een vijand vast te pinnen in het decor, om je daarna te concentreren op andere vijanden aangezien die vastgepinde kerel geen bedreiging meer is.”

Of je kan natuurlijk een vijand vastpinnen en hem lekker sadistisch af te maken met je handen. En dat is waar God of War natuurlijk om draait. Of Kratos naast zijn bijl ook nog andere wapens in handen krijgt, daar willen de jongens van Santa Monica niet op antwoorden. 

Wanneer lanceert-ie ook weer? Oh juist, een officiële releasedatum hebben we nog steeds niet. Weten we wel: in de toekomst zakt Kratos hoogst waarschijnlijk af naar het Oude Egypte of de Maya’s. 

Een reactie achterlaten