fbpx

Konami schenkt gamer Metal Gear prothese

De Brit James Young werd enkele jaren geleden het slachtoffer van een gruwelijk treinongeluk. Hierbij verloor hij zijn linkerarm en -been en hij leerde leven met simpele prothesen voor zijn arm en been. Tot hij een advertentie zag van Konami waarin de uitgever meldde dat het op zoek was naar een persoon met een geamputeerde arm. James, zelf een fervent gamer, contacteerde Konami. Zo kwam het Phantom Limb Project tot stand.

Samen met prothesemaker Sophie de Oliveira Barata gingen ze samen opzoek naar het gepaste model voor James’ nieuwe bionische arm. Na maanden van research werd de arm voorgesteld op een persevenement van Konami. Dit liep echter niet zoals Konami en James hadden gehoopt. De arm ziet er dan wel heel erg bad ass uit, maar tot ieders teleurstelling werkte hij voor geen meter. Spijtig, maar de arm bracht toch nog veel meer met zich mee dan James ooit had kunnen hopen.


De BBC maakte een tweedelige documentaire over James en zijn Metal Gear-Prothese. Check hieronder deel 2.

REACTIES (1)

  1. StraightOuttaBelgium

    Ziet er wel knap uit. Mooi initiatief ook.

    Wel super brak dat hij niet eens deftig werkt. Volgens mij houdt die gast zijn mannelijkheid toch wel met zijn rechter hand vast bij een toilet bezoek.
    Anders heeft hij wel heel veel lef. Stel je voor dat dat ding ineens blokkeert of super hard begint te nijpen….

Een reactie achterlaten