fbpx

Konami kondigt Metal Gear Solid tabletop game aan

Konami heeft de handen in elkaar geslagen met IDW Games om het levenswerk van Hideo Kojima te transformeren in een gezelschapsspel. De tabletop-versie van Metal Gear Solid staat gepland voor release in 2019.

De uitgevers beschrijven het spel als een coöperatief bordspel, dat gebaseerd op de originele Metal Gear Solid. Tijd om Shadow Moses opnieuw te infiltreren dus. Spelers krijgen de controle over Solid Snake, Meryl Silverburgh, Otacon en Grey Fox. Alle personages hebben een unieke skillset om ongezien door de vijandelijke omgeving te sluipen en hun missiedoelen te voltooien.


Het bordspel zou daarnaast een hoogdynamische A.I.-systeem hebben met sandbox gameplay, waardoor missies in op verschillende manieren opgelost kunnen worden. Wie ermee aan de slag wil, kan het spel uitproberen op E3 2019.

Voor wie er zich vragen bij stelt: de tabletop versie lijkt in goede handen. Het concept is bedacht door Emerson Matsuuchi, die ook Century, Reef en Spector Ops op zijn naam heeft staan. Francesco Orrù houwt de miniatuurbeelden en bijkomende illustraties komen van de hand van Kenneth Loh.

Metal Gear Solid

Een reactie achterlaten