fbpx

Konami: ‘eFootball niet meer dan een demo bij launch’

eFootball

Konami heeft meer details gelost over eFootball, de opvolger van Pro Evolution Soccer die free-to-play wordt. De uitgever beantwoordde enkele vragen via een Twitter FAQ en waarschuwt spelers dat de game bij launch eerder een demo is dan een volwaardig voetbalspel.

Zoals je weet, wordt eFootball een live service game. Iedereen kan de game dit najaar gratis downloaden, waarbij Konami belooft de ervaring steeds verder uit te breiden met nieuwe content.


Via Twitter heeft Konami zijn fans erop gewezen dat de eerste versie eerder beschouwd kan worden als een demo dan als een full game. Alles in die game is gratis toegankelijk, maar de mogelijkheden en opties zullen voorlopig beperkt zijn.

Zo zal het gros van de content pas stapsgewijs worden toegevoegd, samen met microtransacties en uitbreidingen. Een voorbeeld daarvan is de Master League, die op een later tijdstip zal verschijnen als premium add-on.

Populaire features zoals de option files en de Edit Mode zullen in navolging van PES ook pas na de launch aan eFootball toegevoegd worden. Volgens Konami kunnen spelers op deze manier zelf kiezen welke content en gamemodes ze willen aanschaffen en zo de ultieme voetbalervaring samenstellen.

De vraag rest natuurlijk of deze ommezwaai naar free-to-play de voetbalgame er ook beter zal op maken. Wat denken jullie? Liever dit model of toch maar de jaarlijkse PES?

Een reactie achterlaten