fbpx

Konami bestraft voortaan spelers met lijfgeur op esports toernooi

stinky gamer

Wie graag een esports toernooitje meepikt, brengt best deodorant mee. Konami bestraft voortaan deelnemers met een lijfgeur op officiële Yu-Gi-Oh toernooien. Wie ongewassen op het toernooi verschijnt of met vuile kledij, krijgt voortaan een bestraffing.

Konami heeft al langer een regelboek voor toernooien, maar heeft die nu geüpdatet met nieuwe hygiëneregels. Wie met een onfrisse lijfgeur of ongewassen kledij wil deelnemen aan een officieel Yu-Gi-Oh toernooi, loopt de kans een bestraffing te krijgen.


Welke bestraffing precies en hoe de strafmaat precies bepaald (en gecommuniceerd) wordt, staat niet beschreven in het regelboek. Niet onbelangrijk: de regels zijn van van toepassing voor toernooien in de VS. Of de regels ook gelden in Europa is niet bekend.

Volgens verschillende Yu-Gi-Oh spelers op reddit is dit een goede zaak. De toernooien hebben een soms kwalijke reputatie en deelnemers met een slechte lijfgeur vergallen de sfeer voor iedereen. Wie wil spelen, wordt verwacht om gewassen en proper aan de speeltafel te verschijnen.

konami stinker yu gi oh

Een reactie achterlaten