fbpx

Komt Zelda later naar Europa?

The Legend of Zelda: Breath of the Wild lijkt een release in maart goed te halen, althans in Japan en Amerika. Voor Europa blijft het onzeker of de game zijn releasedatum, die gelijk valt met de lancering van de Nintendo Switch, wel haalt. De schuldige zou de meertalige lokalisatie voor het Europese gebied zijn.

Nochtans is Breath of the Wild al af sinds vorig jaar, maar de game moest nog een lange periode van bug fixes and stabiliteitstests ondergaan. Nintendo wilde de game namelijk zo perfect mogelijk afwerken voor zijn – toen nog onbekende – launch. Die testperiode was trouwens broodnodig voor Nintendo Europe, zodat het al kon beginnen aan de lokalisatie van de game.


Toch werd de druk op Nintendo Europe ineens verhoogd toen Nintendo Japan besliste om de game in de launch line-up van de Nintendo Switch te plaatsen. De perfecte afwerking werd bijzaak, want de game moest absoluut gelijktijdig lanceren met de Switch, zodat de console een sterke line-up aan games zou hebben bij de launch.

Vraag is nu of Nintendo Europe The Legend of Zelda: Breath of the Wild op tijd vertaald krijgt in het Frans, Duits, Spaans en andere talen. Andere oplossingen laten toe om de talen er later in te patchen. Of de game zelfs uit te stellen. Benieuwd wat de uiteindelijke beslissing van Nintendo gaat zijn.

 

 

Een reactie achterlaten