fbpx

‘Kojima Productions zal films maken in de toekomst’

Met de release van Death Stranding voor de deur, richt Hideo Kojima zijn pijlen stilaan op zijn volgende project. Tijdens een recent panelgesprek zei de befaamde spelletjesmaker dat zijn nieuwe game een fusie kan zijn van film en games, in functie van het steeds groeiende gebruik van streaming. Ook in een korte documentaire van de BBC bevestigt de gamegoeroe dat.

“In de toekomst zal Kojima Productions films maken. Ik denk dat gaming binnenkort zal evolueren naar streaming. Films, series en games worden dan gestreamed en moeten concurreren in dezelfde ruimte.


Ik ben ben persoonlijk zeer benieuwd naar het nieuwe format van games dat die tendens zal genereren. En ik wil de uitdaging aangaan om een dergelijke game te creëren.”

In zekere zin is dat niet verrassend, want Kojima’s games hebben altijd een zeker Hollywood-feel gehad. Niet alleen door de langere cutscenes, maar ook door de sterk uitgewerkte personages en verhalen. En in het verleden geeft hij al meermaals laten vallen dat hij ooit graag een film zou regisseren.

Een reactie achterlaten