fbpx

Kickstarter van Dark Souls-bordspel is groot succes

Vorige week maakte Steamforged Games bekend dat het van Bandai Namco de licentie had verkregen om een board game te maken van Dark Souls III. Het ziet ernaar uit dat we sneller dan verwacht monsters in onze woonkamer kunnen afslachten, want de Kickstarter die Steamforged op poten zette is een enorm succes.

Vanochtend ging de Kickstarter live met een bescheiden targetbedrag van £ 50.000. Dat de fans tevreden zijn met dit inititatief was meteen duidelijk, want slechts luttele minuten later werd dat doel al behaald. Op het moment van schrijven heeft de board game zelfs al een bedrag van £ 558.000 £ 569.000 binnengerijfd. Omgerekend zo’n kleine 750.000 euro. En het blijft stijgen dus.


Dark Souls: The Board Game is een strategisch en uitdagend spel voor vier spelers, waarin combat en exploratie centraal staan. Zoals in de game kan je kiezen uit enkele typische classes om de helse gedrochten in de duistere dungeons te lijf te gaan. Natuurlijk moet je ook op zoek naar handige loot en epische bossfights.

En om alles zou authentiek mogelijk te maken, krijgt het spel prachtige miniaturen en tal van accessoires om de Dark Souls-ervaring zo rijk en diepgaand als de videogame te maken. Wie echt alles wil weten, moet zeker een kijkje nemen op de Kickstarter-pagina.Wij zien een potje Dark Souls met deze board game wel zitten.

Een reactie achterlaten