fbpx

Man veroordeeld tot 20 jaar voor Call of Duty swatting met dodelijke afloop

Swatting was een tijdje terug een populaire manier om online rivalen beet te nemen. Een telefoontje naar het lokale politiebureau om een valse misdaad te rapporteren. En even later stormde een SWAT-team het huis van je rivaal binnen terwijl-ie niets vermoedend Call of Duty aan het spelen was. Allemaal leuk tot er dodelijke slachtoffers vallen natuurlijk. Iets wat de Amerikaan Tyler R. Barriss nu bekoopt met 20 jaar cel.

De 25-jarige Bariss werd door Casey Viner, een fervent Call of Duty WWII-speler, benaderd om een rivaliserende gamer waarmee hij een discussie had, te grazen te nemen. Het zou gaan om een weddenschap voor 1.50 dollar. Viner speelde het adres van zijn rivaal door aan Barris die op zijn beurt de politie opbelde om een gewapende gijzeling te melden. Helaas woonde zijn rivaal Gaskill niet langer op dat adres.


Toen het SWAT-team er binnenviel, deed Andrew Finch de deur open. De man werd neergeschoten, omdat één van de agenten dacht dat hij naar een wapen greep achter zijn riem. Nochtans was Finch ongewapend en had-ie helemaal niets te maken met de weddenschap.

Barris werd veroordeeld voor maar liefst 51 telefoontjes om valse misdaden te rapporteren. De man mag nu 20 jaar doorbrengen in de cel. Aan het einde van de rechtszaak bood Barris formeel zijn excuses aan aan de familie van Finch. Viner en Gaskill worden trouwens als medeplichtig beschouwd in de dood van de man, al is hun straf nog niet bekend omdat zij in beroep gingen.

Een reactie achterlaten