fbpx

Nintendo voor de rechter wegens joystick problemen Switch

Joy-Con

Misschien hebben jullie er ook last van? De analoge stick van je Nintendo Switch Joy-Con zorgt ervoor dat je personage beweegt, ook al raak je de stick niet aan. Het fenomeen heet ‘drifting’ en heeft in de Verenigde Staten geleid tot een rechtszaak tegen Nintendo.

Het advocatenkantoor Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) heeft namelijk een class-action lawsuit aangespannen tegen de Japanse uitgever. Volgens het bedrijf is ‘drifting’ van Joy-Cons een vaak voorkomend probleem, al begon de rechtszaak als een specifiek geval.


CSK&D startte de procedure in naam van een man met de naam Ryan Diaz. De gamer schafte zich in juli 2017 een Nintendo Switch aan. Na zo’n 11 maanden plezier met de hybride console, begon de man last te ondervinden van ‘drifting’. Hij stuurde zijn Joy-Cons op ter reparatie, maar drie maanden later deed het euvel zich opnieuw voor. Diaz kocht een extra setje Joy-Cons en al snel ervoer hij hetzelfde probleem bij de nieuwe apparaatjes.

Volgens advocatenkantoor CSK&D zit er bijgevolg een fout in het design, waardoor de Joy-Cons veel te snel defecten vertonen. Via de class-action lawsuit roept het bedrijf alle gamers op die last van hetzelfde probleem om zo een blok te vormen tegen Nintendo. Want ‘voor een defectief ontwerp moet de consument vergoed worden’, zo luidt het.

Of het advocatenkantoor deze zaak kan winnen, valt nog te zien. Schijnbaar is er namelijk een fix voor drifting, al helpt die niet altijd. Simpelweg je Joy-Cons opnieuw calibreren zou het euvel in grote mate al van de baan helpen. Wij hebben er in ieder geval nog geen last van gehad. Maar hoe zit dat bij jullie? Laat het weten in de comments!

REACTIES (2)

  1. Ik heb er idd ook last van met mijn linkse Joycon.
    Vaak drift hij naar de linkse kant toe.

  2. Hier zelfde probleem! Ik Los het op door het rubbertje van de besturing naar boven te doen en n druppeltje wd 40. Dan blijft het lang weg!

Een reactie achterlaten