fbpx

Jongeman opgepakt voor naspelen GTA op school

In het Nederlandse Nijmegen is een 25-jarige student opgepakt nadat-ie met een wapen door de gangen van zijn schoolgebouw wandelde. De lokale politie moest een interventie doen, al bleek het achteraf een groot misverstand. Zo ging het volgens de jongeman om een schoolopdracht, waarvoor hij een nep wapen gebruikte.

Enkele dagen geleden kreeg de Nijmeegse politie een oproep binnen. Er zou namelijk een gewapende jongeman rondlopen in een school voor Technisch Onderwijs. Aanvankelijk hielden de agenten het hoofd koel, maar toen er meerdere oproepen binnenkwamen, werd er een interventie op poten gezet en werd het gebouw ontruimd.


De agenten vonden de gewapende jongeman in de refter, waar hij aan tafel zat met het wapen voor zich. Ze geboden hem te gaan liggen en zonder problemen werd hij snel gearresteerd. Achteraf bleek echter dat de interventie voor niets geweest was. Het hele voorval was een misverstand, waarbij de jongeman slechts een filmpje wilde maken waarin hij GTA naspeelde.

De school beweert nochtans dat ze nooit een dergelijke opdracht gegeven had. Het feit dat de jongeman met een nepwapen rondliep, was ook niet met hen besproken. Een paar studenten beweren echter het tegendeel. De jongeren riepen naar de binnenstormende agenten dat het ging om een nep wapen, maar daar hadden zij geen aandacht voor.

Hoe dan ook was de politie niet opgezet met de situatie. Volgens het lokale korps had het helemaal anders kunnen eindigen:

“Stel dat de jongen een verdachte beweging had gemaakt, dan hadden de agenten het vuur kunnen openen.”

Gelukkig reageerde de jongeman op alle aanwijzingen van de agenten. Hij werd ondervraagd op het bureau, maar was een dag later alweer vrij. De school daarentegen kon er niet mee lachen en schorste de jongeman voor één dag. Volgens de directie had hij beter moeten weten dan met een wapen door de gangen te lopen.

Het uiteindelijke resultaat? Dat filmpje kan je hieronder bekijken. Of het voor de jongeman alle heisa waard was, is niet duidelijk…

Een reactie achterlaten