fbpx

Je kan Splinter Cell remake uitspelen zonder te moorden

Splinter Cell Remake

Zoals de norm is in een degelijke stealth game, kan je de nieuwe Splinter Cell uitspelen zonder ook maar één vijand om te leggen. Dat onthulden enkele ontwikkelaars van Ubisoft Toronto in een recent interview ter ere van de twintigste verjaardag van de reeks.

Zo blikten creative director Chris Auty, technical director Christian Carriere, senior game designer Andy Schmoll en associate level design director Zavian Porter terug op de technische aspecten van de vroegere games. Tegelijk onthulden ze dat je de nieuwe remake uit kan spelen zonder kills.


In de game heeft Sam Fisher meer opties om ‘conflicten te bedaren’. Hij heeft ’tools, vaardigheden, gadgets en bewegingen om zichzelf uit de voeten te maken’. Met al die mogelijkheden kan hij reageren op vijandelijke dreigingen ‘in luttele seconden’. Zo kan hij ‘zichzelf verbergen met de split jump’.

Het is ook mogelijk om je route op voorhand te plannen. ‘Met een camera kan je onder deuren kijken en observeren waar vijanden gepositioneerd zijn’. Op die manier wil Ubisoft spanning creëren. Aan jou om de juiste tools in de juiste situatie te gebruiken.

Al moet gezegd: een pacifist playthrough deden wij in de originele games ook al. Vaak door vijanden bewusteloos te knallen met een welgemikte sticky cam tegen het achterhoofd. Allicht niet waar de dingen voor dienden, maar het was wel efficiënt. Natuurlijk waren de tools ook handig om vijanden ergens naartoe te lokken en daarna een dosis slaapgas in hun tronie te lossen.

Hieronder kan je alvast de betreffende video bekijken. Kijk jij uit naar de nieuwe Splinter Cell?

Een reactie achterlaten