fbpx

Je kan de verloren NASA Mars Rover terugvinden in Starfield

Nasa rover

Dat een gigantische game als Starfield een heleboel easter eggs bevat, hoeft niet te verrassen. Als speler kan je bijvoorbeeld historische voorwerpen vinden. Zo onthulde een Reddit-gebruiker dat hij de Mars Rover ontdekt heeft op de rode planeet.

De Opportunity is de naam van de Mars Rover die NASA in 2003 lanceerde en een jaar later op Mars landde. De mechanische ruimteverkenner begon meteen aan de exploratie van de planeet, met het vinden van water als belangrijkste missiedoel.


In 2018 verloor NASA echter alle contact met Opportunity nadat het voertuig terecht kwam in een hevige zandstorm en allicht schade opliep.

En nu, zo’n drie eeuwen later in Starfield, is het mogelijk om de Opportunity te vinden op de virtuele oppervlakte van Mars. Het enige wat nog niet helemaal duidelijk is, is waar je het voertuig precies kan vinden.

Zo schrijft gebruiker Usaf2222 dat je een tracker voor de Opportunity krijgt door het lezen van een boek. Anderen op het forum laten dan weer weten dat je simpelweg het infobord over de Opportunity in het NASA Museum moet bekijken.

Merk op dat de Opportunity trouwens niet het enige overblijfsel is van de mensheid in onze melkweg in Starfield. Schijnbaar zou je ook overblijfselen op Aarde kunnen vinden door verschillende boeken te lezen. Happy hunting!

Een reactie achterlaten