fbpx

Is dit de controller van de Nintendo NX?

UPDATE De gamende wereld mag weer terug ademhalen. De pics van de NX-controller zijn zo fake als Kardashians dubbele F-cup. De controller werd door twee Finse broers gemaakt met behulp van Google en een 3D-printer. Hoe ze de controller precies maakten, kan je hieronder bekijken:


Op internet zijn verschillende foto’s opgedoken van een toestel dat vermoedelijk de controller – of althans een prototype – is van de nieuwe Nintendo NX. De foto’s suggereren dat de haast knoppenloze controller een ovale vorm heeft, iets wat ook te zien was op een design van Nintendo dat in december al lekte.

Door de specifieke vorm lijkt de controller op een mix van een PlayStation Vita en een iPhone. Het oppervlak van de controller bestaat uit een LCD-scherm met aan beide kanten een analoge stick. Aan de bovenkant vinden we schouderknoppen met scrollwieltjes terug, terwijl zich onder het scherm een koptelefoonuitgang situeert en iets wat lijkt op een camera.

NX1

NX2

Eerder in december stak het volgende design de kop op, dat rechtstreeks van Nintendo kwam. De gelijkenissen zijn duidelijk zichtbaar, al bevat deze versie ook twee grips.

NX4

Nintendo heeft nog geen officiële verklaring gegeven in verband met de nieuwe hardware, maar aangezien de Nintendo NX later dit jaar zou verschijnen, moeten grote studio’s al een developer’s kit met deze controllers hebben. De console zelf hebben we nog niet gezien, al kan dat liggen aan het feit dat het design ervan nog niet finaal is. Op E3 krijgen we misschien meer te zien.

REACTIES (4)

 1. Hiermee gaan ze toch niet de hardcore gamer kunnen aanspreken. Het ziet er wel mooi uit, maar handig van knopbediening gaat dat toch niet zijn als ik het zo bekijk. Ach, maar we mogen niet te snel oordelen, al leert mijn ervaring met de PS Vita dat als er een knop mist van een ‘gewone’ controller het aanvoelt dat er iets ontbreekt.

 2. JButter

  Het zou interessant zijn, maar de leaker heeft al bevestigd dat deze nep is.

  De hardcore gamer aanspreken zal Nintendo nooit echt lukken ben ik bang.

 3. s7eben

  Was wel een mooi ontwerp maar je zag al dat dit veel te onpraktisch was

 4. Karel Steutelings

  Vet gedaan van die mannen. Zo zie je maar hoe gemakkelijk iedereen op de kar springt. Beetje scepsis kan nooit kwaad.

Een reactie achterlaten