fbpx

Is de ontwikkeling van Dead Island 2 stopgezet?

Het lot van Dead Island 2 blijft onzeker. De Steampagina van de zombiekiller werd gisteren zonder verwittiging offline gehaald, samen met de gamebeschrijving en alle relevante tags. De verdwijning werd opgemerkt door NeoGAF-gebruiker DeathSparks.

Momenteel is er nog geen vervangende pagina verschenen, al liet DeathSparks wel weten dat Dead Island 2 nog altijd in de database van Steam terug te vinden is. Alle wijzigingen in verband met de game worden ook nog opgeslagen.


Het zou dus kunnen dat de sequel voor Dead Island nog lang niet af is en binnenkort gewoon opnieuw aangekondigd wordt. Uiteraard kan de game natuurlijk ook geannuleerd zijn. Gezien de weg die Dead Island 2 al heeft afgelegd, zijn beide opties realistisch.

Dead Island 2 werd oorspronkelijk onthuld op E3 2014 met een coole reveal trailer en een gepland release in 2015. Na een uitstel en een periode van stilzwijgen rond de game, meldde uitgever Deep Silver plots dat-ie niet meer in handen in was van ontwikkelaar Yager die er 2 jaar aan had gewerkt. Dead Island 2 werd overhandigd aan Sumo Entertainment, dat de zombiekiller verder zou afwerken. Nu de Steampagina offline gehaald is, is dat weliswaar ook niet meer zeker. Hopelijk horen we binnenkort meer.

Een reactie achterlaten