fbpx

Injustice 2: Legendary Edition

Eens alle digitale content is uitgerold, komt er geheid een ultieme versie die alle content samenbundelt aan een lagere prijs. Na alle Ultimate, Final en Definitive Editions hebben we ons lesje ondertussen geleerd. Zeker in het genre der vechtspellen waar uitgevers eerst te veel centen vragen voor nieuwe vechtersbazen om ze erna aan een knalprijs weg te schenken. Gelukkig is deze Legendary Edition van Injustice 2 hiermee meteen ook één van de beste vechtspellen op de markt.

 

Batman vs Superman  

Voor wie het origineel gemist heeft: Injustice 2 pikt de verhaaldraad terug op van zijn voorganger en zet de superhelden van DC tegenover elkaar in de strijd om de aarde van de ondergang te redden. Batman en zijn brigade goeierikken proberen nog steeds het regime van de dolgedraaide Evil Superman aan te pakken. Wat leidt tot een knalhard en intergalactisch potje vuistenrammen waarbij gebouw, historisch artefact noch dampkring gespaard blijft van de supermoves die de helden uit hun spandexmouw weten te schudden. De Flash die zijn tegenstander even de tijd terug in mept en zo de Egyptische sfinxen een neusbreuk bezorgt? Zelfs een anderhalf jaar na release blijven we dit de meest vermakelijke supermove ooit vinden.

 

Wat voor nieuws deze Legendary Edition aan tafel brengt? Nieuwe epische gear en skins om je favoriete personage mee uit te dossen, een verhoogde level cap voor iedereen en alle nieuwe personages die de jongens van Netherrealms het afgelopen jaar druppelsgewijs op ons hebben losgelaten. Tien nieuwe tronies zetten het totaal op maar liefst 38 vechtersbazen. Naast pistolenknaller Red Hood die een gans wapenarsenaal in de strijd gooit, is er ook The Atom die zichzelf net als Marvel-concurrent Ant-Man tot atoomgrote superheld kan omvormen en zo zijn vijanden op haast onzichtbare wijze tegen de straatstenen klopt. De makers hebben ook gezorgd voor enkele smaakvolle cross-overs buiten de stal van DC. Het bezoek van Sub-Zero en Raiden uit Mortal Kombat is geen verrassing. Is dat wel: rode kwelduivel Hellboy die met zijn oversized knuisten elke tegenstand onherroepelijk naar de hel slaat. En terug. Heerlijk.

 

Cowabunga

Nog niet overtuigd? Dan heeft de Legendary Edition nog een onovertroffen wapen: de schildpadden van Teenage Mutant Ninja Turtles die hun tegenstander in viervoud én met veel humor de afdeling Intensieve Zorgen inmeppen. Die iconische wapens, die knaller van een supermove, dat stuk pizza dat van je scherm glijdt na de overwinning: deze Legendary Edition trakteert ons op een heerlijke nostalgietrip. En lezers die de late jaren ’80 of vroege jaren ’90 niet hebben meegemaakt? Die hebben nog steeds een dijk van een vechtspel in handen die bulkt van de content en er in slaagt om de formule van zijn voorganger nog te verbeteren. Een dynamisch en diep vechtsysteem, spektakelgevechten die er bloedmooi uitzien en een verhaalmodus die soms de wenkbrauwen doet fronsen. Oké, vergeet die laatste en stort jezelf gewoon in de Multiverse modus waar je écht je skills als superheldenkiller kan aanscherpen. Topgame!

[thb_gap height=”30″]
9.2
  • ultieme versie
  • Turtles!
  • nog steeds retegoed
  • Marvel vs DC zou de shit zijn

BESLUIT

Injustice 2 was al een topgame en is dankzij de toevoeging van enkele bekende koppen er enkel beter op geworden. Een ultieme versie die zijn titel niet gestolen heeft.

Een reactie achterlaten