fbpx

Inhoud van FIFA Ultimate Team packs nu zichtbaar vóór aankoop

FUT Loot crates

EA Sports is aan het experimenteren met de Ultimate Team modus in FIFA 21. Tijdens het Festival of FUTball evenement kunnen spelers de inhoud van een FUT-pakketje zien voor ze overgaan tot een aankoopt. En hoewel de inhoud niet verandert, kan je effectief zien waar je geld voor neertelt.

In een blogpost op EA’s website, legt de uitgever het nieuwe systeem uit: “In de FUT Store kan je Preview Pack selecteren om de inhoud van de content te zien. Door een pack te previewen, moet je nog geen FUT Coins of FIFA Points gebruiken om de pack te kopen.”


Als je besluit om het pakket, dat je hebt bekeken via de preview-functie, niet te kopen, zal je wel moeten wachten tot de in-game store gerefresht wordt om een preview te kunnen zien van een nieuw pakketje. Ook zonde: previews geven niet aan of je een kaart al in je bezit hebt of niet.

Dat gezegd zijnde, kan het een belangrijke stap zijn in de benadering van microtransacties in games. Als spelers op voorhand kunnen zien wat ze eventueel kopen, gaat het niet meer om gokken. En misschien zouden FUT-pakketjes dan ook weer een comeback kunnen maken in België. Zoals je weet, werden FUT-packs bij ons geschrapt omdat de Belgische Kansspelcommissie ze gelijkstelde met gokken door hun willekeurige inhoud.

Voorlopig wordt de previewfunctie alleen aangeboden tijdens het Festival of FUTball, dat nog loopt tot 16 juli. Wat denk jij? Een stap in de goede richting, die eventueel permanent mag zijn?

Een reactie achterlaten