fbpx

Inbreker steelt karrenvracht aan games bij Valve

Een man uit Washington wordt beschuldigd voor een inbraak bij Valve waarbij hij games en uitrusting ter waarde van 40.000 dollar heeft gestolen. Hoewel de feiten al van vorig jaar dateren, werd er nu pas een aanhoudingsbevel uitgeschreven.

De 32-jarige Shawn Shaputis brak binnen in de kantoren van Valve in de South Tower van Lincoln Square. Opvallend genoeg deed hij dat niet één keer, maar wel vier tot vijf keer. Hoewel ook de kantoren van The Pokémon Company, Epic Games, Samsung en Unity in dezelfde gebouwen te vinden zijn, bleven de andere gespaard van zijn illegale activiteiten.


Elk keer reed Shaputis een rolcontainer naar binnen, stapelde hem vol apparatuur en games, en laadde alles in zijn auto. Het was zijn auto die hem verraadde. De wagen had zeer specifieke kenmerken en agenten vonden al snel de wagen gevuld met gestolen apparatuur. Niet veel later vond de politie ook bewijsmateriaal van Shaputis die zijn gestolen games verkocht had bij Gamestop.

Shaputis werd gearreseerd, maar op dat moment was er echter nog geen aanklacht tegen hem, dus werd hij weer vrijgelaten. Uiteindelijk werd er vorige maand dan toch een klacht ingediend. De man moet zich melden bij de rechtbank. Als hij niet opdaagt, wordt er weer een aanhoudingsbevel uitgeschreven.

Een reactie achterlaten