fbpx

In deze treinsimulator mag je vodka zuipen en knokken met beren

Trans Siberian Railway Sim

Alweer een titel om toe te voegen aan het lijstje van knotsgekke sim-games: Trans Siberian Railway Simulator. Deze Russische treinsimulator blijkt een ware survival game, waarin je shotjes vodka achterover moet slaan en met wilde beren worstelen.

Jij speelt een treinmachinist, die allerlei goederen door de wildernis van Siberië mag vervoeren. Een hele opdracht, want de makers onthullen dat er zo’n 220 km aan sporen in het treinnetwerk van de game zit. Tijdens een ritje moet je drinken en eten om te overleven. En zolang de reis vlotjes verloopt is dat geen probleem.


Maar wat als je trein midden in de wouden van Siberië in panne valt? Dan moet je op zoek naar het dichtstbijzijnde depot om wisselstukken op te halen. Helemaal te voet door de wildernis dus. Het kan gebeuren dat je een hongerige beer of bloeddorstige wolven op je pad kruist. En als dan de munitie voor je wapen op is, ben je een vogel voor de kat.

Valt de reis een beetje mee? Dan kan je nog leuke tussenstops maken. Een bezoekje aan de lokale stripclub? Of toch een maaltijd nuttigen bij een vriendelijke buurtbewoner? Kan ook. Heb wel respect voor hun privacy, want als je teveel gaat rondneuzen in hun huis, grijpen ze al snel naar een kalasjnikov.

De game is nu verkrijgbaar op Steam in early access.

Een reactie achterlaten