fbpx

In de nieuwe South Park kan je ook een meisje zijn

In South Park: The Fractured But Whole kan je een vrouwelijke avatar maken, waardoor Cartman en co anders reageren op jouw personage. Veel gamers zullen de nieuwe feature met open armen ontvangen, want in South Park: The Stick of Truth kon je enkel als jongen spelen.

Bedenkers Matt Stone en Trey Parker onthulden de nieuwe optie in een interview met Entertainment Weekly:


“We zaten ongeveer halverwege de ontwikkeling van The Stick of Truth toen we op het idee kwamen van de ‘Big Girls’ Quest’. De meisjes van South Park zouden een aparte groep zijn in de fantasiewereld van de jongens. En toen zei ineens iemand: ‘Wat als je nu als een meisje wil spelen?’ Verhaaltechnisch was dat niet meer mogelijk. We zouden heel de game moeten hertekenen, dus lieten we de game zoals hij was. Natuurlijk wilden we de mogelijkheid om als meisje te spelen wel toevoegen in The Fractured But Whole.”

Leuk is dat een vrouwelijke avatar niet alleen je looks verandert, het zal ook bepalen hoe de andere kinderen jou benaderen.

“Aanvankelijk hadden we niet zoveel aandacht besteed aan dat aspect. Het verhaal gaat over een groep spelende jongens, die rondlopen en plezier hebben, dus hadden ze in ’t begin niet veel aandacht voor je geslacht. Maar dat voelde vreemd aan. De kinderen bekeken jongens en meisjes ook anders in de show. We zijn dus beginnen experimenteren en hebben verschillende dingen gemaakt voor verschillende karakters. Indien je een meisje kiest, zullen verschillende personages je wel degelijk op een andere manier bekijken.”

Matt Stone liet zelfs weten dat hij zelf altijd als een vrouwelijke personage speelt, als die mogelijkheid bestaat. Zijn reactie was dan ook grappig: ‘Iedereen zal een vrouwelijke avatar maken!”

South Park: The Fractured But Whole ligt vanaf 6 december in rekken.

Een reactie achterlaten