fbpx

Immortals: Fenyx Rising – A New God: niet de goddelijkste uitbreiding

immortals fenix review

Immortals: Fenyx Rising bleek de Zelda-kloon waarvan we nooit verwacht hadden dat ze zo hard zou smaken. De combinatie van puzzels, de vloeiende combat en de RPG-elementen scoorden best hoog op onze scoremeter. En voor wie niet genoeg kan krijgen van de goden en halfgoden, brengt A New God de eerste uitbreiding naar de game.

m18bQy7i


God of Puzzles

De setting van deze uitbreiding brengt ons van the Golden Isle naar Olympos zelf. En zonder al te veel prijs te geven van het verhaal, mag je in deel 1 van de Season Pass aan de slag om zelf een plaatsje te veroveren tussen de goden. Athena, Hephaistos, Ares en Aphrodite schotelen je allemaal op hun beurt beproevingen voor en die mag je allemaal doorstaan eer Zeus je toelaat tot het selecte clubje op Mount Olympos.

En daar begint onze eerste frustratie mee: het rijk van de goden zou moeten übercool zijn en nog een pak mooier vormgegeven dan het eiland uit de hoofdgame, maar hier krijg je eigenlijk gewoon meer van hetzelfde. De optrekjes van de goden lijken allemaal op elkaar en de setting is eigenlijk niks nieuws onder de zon in vergelijking met de hoofdgame. Niks rijstpap met gouden lepels of ranzige zuippartijen in een sprookjesachtig landschap dus.

Daarenboven blijken de beproevingen van de goden vaak puzzels te zijn, waardoor je het grootste deel van deze DLC doorbrengt met het verslepen van blokken, grote ballen op hun plaats duwen en knoppen indrukken met verschillende gewichten. Fun, maar de hoge moeilijkheidsgraad zorgt er daarbij wel voor dat je in tegenstelling tot in de hoofdgame dit niet met de vingers in de neus beëindigt.

De nieuwe krachten die je daarbij kan gebruiken, zijn best wel nice, maar het is onvergeeflijk dat de dlc de grootste fouten van de hoofdgame gewoon herhaalt. Die bloody hamer die niet heel accuraat slaat, is bijvoorbeeld nog steeds bron van veel frustratie. Zeker nu je hem nodig hebt tijdens een aantal puzzels, waardoor er ongetwijfeld veel controllers gaan sneuvelen. Ook de hoogteverschillen op Olympos zorgen wel voor wat frustratie, aangezien je hierdoor vooral te voet van de ene plek naar de andere zal mogen lopen. Pech voor je paarse eenhoorn die voor het grootste stuk van deze DLC op stal mag.

s Q3L4k

Mythen en sagen

De vooruitzichten zijn gelukkig wel goed, want de tweede uitbreiding ‘Myths from the East’ is intussen ook al aangekondigd. Daarin krijg je een volledig nieuwe mythologie voor de kiezen en een nieuwe held om mee te spelen doorheen een Aziatisch geïnspireerd verhaal. The Lost Gods vormt het sluitstuk van de DLC en daarin mag je aan de slag met de nieuwe Griekse heldin Ash. Cool is dat het top-down en vanuit isometrisch perspectief zal gebeuren.

A New God voegt alvast ongeveer 10 uur extra gameplay toe, en met de andere uitbreidingen die eraan komen, ben je dus wel nog even zoet in de wereld van Immortals: Fenyx Rising. Alleen spijtig dat we meer van hetzelfde krijgen, en dat de klemtoon op het puzzelen ligt in een omgeving die weinig nieuws toevoegt in vergelijking met de hoofdgame.

7.1
  • geslaagde puzzels
  • geestige momenten
  • mooie omgevingen
  • niks nieuws onder de zon
  • gebrek aan afwisseling
  • waar blijft die combat?

BESLUIT

Degelijke uitbreiding voor de fans van Immortals: Fenyx Rising. Helaas ligt de klemtoon iets te veel op het puzzelen en ziet alles er vooral meer van hetzelfde uit, zij het dan een tandje moeilijker. Laat ons hopen op meer variatie voor deel 2 en 3.

Een reactie achterlaten