fbpx

IKEA lanceert gespecialiseerde producten voor gamers

Naar IKEA ga je meestal als je een nieuwe boekenkast nodig hebt. Een nieuw bureau. Of misschien wel een paar leuke glazen. Dankzij een nieuwe samenwerking met Unyq en Area Academy, introduceert de möbel-fabrikant nu Uppkoppla: op maat gemaakte accessoires voor gamers.

Voor zijn nieuwe Uppkoppla-productlijn heeft IKEA alvast drie prototypes in de maak. Zo is er een armband, die de muisbewegingen van pc-gamers veel preciezer maakt. Daarnaast een muis bungee, die je muiskabel altijd op zijn plek houdt. Tot slot zijn er keyboard covers, zodat je altijd de ZQSD-toetsen weet te vinden. Zelfs in het donker.


Voor de productlijn slaat IKEA de handen in elkaar met Uniq, een bedrijf gespecialiseerd in 3D-printing. Nu is dat op zich niets nieuws, al is het zo dat alle Uppkoppla-accessoires op maat gemaakt kunnen worden. Zo kan elke gamer lichaamsdelen als vinger en pols scannen via een speciale app, waardoor de toetsencovers en armband altijd perfect passen. Voor een ultieme controle. Verder zijn er ook verschillende personalisatiemogelijkheden.

De eerste gaming producten staan gepland voor release in 2020. Of dat ook een voorbode is van IKEA gaming bureau’s en stoelen, is natuurlijk maar de vraag.

Een reactie achterlaten