fbpx

Hyrule Warriors: Definitive Edition

Het regent remakes en remasters op de Switch. De laatste in het rijtje is het Dynasty Warriors-achtige zijstapje van Zelda in Hyrule Warriors. Voor wie hem op Wii U heeft gemist: verwacht hier geen typische Zelda-game, maar een hack ’n slash spin-off zoals Dynasty Warriors die zich afspeelt in en rond Hyrule. Nu in definitieve versie met alle DLC.

Hakken maar!

Het concept is simpel: je speelt met drie personages naar keuze uit het Zelda-universum en moet vervolgens duizenden vijanden op de map om zeep helpen door op de actieknoppen te rammen. Ruim je de generaal van het voetvolk op? Dan wordt dat gebied van jou en zo moet je op licht strategische wijze de ganse wereld heroveren. Klinkt als button mashing en dat is het ook. Maar toch verveelt het niet snel. Dankzij de soepele vechtmechanismen en vooral de Zelda-fanservice. Alle 31 speelbare personages en wapens uit de WiiU en 3DS-versie? Check. Bekende deuntjes? Check. En vooral: een erg aangenaam upgradesysteem waarmee je voortdurend nieuwe moves en skills kan unlocken. Dankzij de tonnen content, blijft het hakken best aangenaam, al kan je er niet om heen dat de basisgame net zoals het verhaal eigenlijk weinig om het lijf heeft. Zeker naar Zelda-normen.

Content galore

Zelfs met al dat geweld op en rond het slagveld, loopt het hak- en slagwerk op technisch vlak best vlot. De framerate blijft redelijk stabiel, zelfs als je met zijn tweeën in split screen aan de slag gaat. Dat laatste gaat trouwens een pak beter dan op de Wii U. Verder geeft deze Definitive Edition je alle DLC uit het origineel, nieuwe stages, nieuwe adventure mode maps en wat Breath of the Wild-content erbovenop. Vooral die Adventure Mode is leuk voor nostalgici en ouwe knakkers zoals wij. Op maps die aan de allereerste The Legend of Zelda doen denken, moet je allerlei missies voltooien om zo nieuwe wapens en personages te unlocken. Ook het vermelden waard: My Fairy-modus, een soort ‘Kweek je eigen puppy’-modus, maar dan met feeën. Al zijn de feeën een stuk slagvaardiger tijdens de battles.

Gaat dat alles niet snel vervelen? Wel, nee. De in Japan retepopulaire Dynasty Warriors-formule klinkt dan misschien wat repetitief (en is het ook wel), maar het unlocken van nieuwe personages, wapens en outfits en de bom aan content die je in deze versie krijgt, houden je best wel lang na de verhaalmodus aan de slag. Het duurt ongeveer 15 uur om je doorheen de basisgame te worstelen, waarna je zelf beslist hoeveel tijd je van je sociale leven wil opgeven om de rest te unlocken.

7.6
  • tonnen content
  • Zelda fanservice
  • eindelijk co-op
  • eentonige formule
  • weinig nieuws t.o.v. voorgangers

BESLUIT

De formule mag dan wel herhaling opwekken, de tonnen content en geslaagde fanservice doen je verderhakken. Wie één van de vorige versies al in huis haalde, slaat deze best over.

Een reactie achterlaten