fbpx

Hunt: Showdown krijgt cross-play op PS4 en Xbox One

Vanaf nu kunnen spelers op PS4 en Xbox One samen een potje Hunt: Showdown spelen. Of elkaar een kogel door de kop jagen natuurlijk, afhankelijk van je fanboy-gehalte. Crytek heeft in ieder geval bekend gemaakt dat de sluizen van cross-play opengezet werden op beide consoles.

Opvallend is wel dat cross-play enkel werkt als je op zoek gaat naar een willekeurige teamgenoot. Spelers op een andere console uitnodigen via een invite is helaas nog niet mogelijk. Allicht zal ontwikkelaar Crytek er alles aan doen om ook dat mogelijk te maken in de toekomst, maar het brengt waarschijnlijk ook wat technische moeilijkheden met zich mee.


Cool is dat teamgenoten zelfs te zien krijgen op welk platform hun partner zich bevindt, via een speciaal in-game icoontje. Welke specifieke icoontjes daarvoor gebruikt worden, is niet helemaal duidelijk, maar je zal wel meteen kunnen zien dat je partner ingelogd is via een andere console.

Samen met console cross-play, ging trouwens ook de volledige update 1.3 live, waarvan je alle details in de bovenstaande video kan raadplegen. Of er binnenkort ook nog cross-play met pc bijkomt, is niet geweten. Al kan dat natuurlijk achterwege blijven om de balans van de game te bewaren.

Een reactie achterlaten