fbpx

Nintendo brengt vernieuwde Switch uit met sterkere batterij

Nintendo Switch

Een tijdje geleden doken er geruchten op dat Nintendo zou werken aan twee nieuwe versies van de Nintendo Switch. Eentje daarvan bleek de Nintendo Switch Lite, een compactere editie met een focus op handheld gaming. Ook de tweede versie is nu onthuld, al is die niet zo indrukwekkend.

Vanaf september brengt Nintendo namelijk een upgrade van de Nintendo Switch op de markt. Geen krachtigere technologie of nieuw design. Enkel wordt levensduur van de batterij verhoogd. Afhankelijk van de game, zal je zo’n 4,5 tot wel 9 uur kunnen spelen. De console ziet er exact hetzelfde uit als de huidige versie.


Op de huidige Switch kan je The Legend of Zelda: Breath of the Wild zo’n 3 uur spelen. Op de Switch met geüpgradede batterij, wordt dat zo’n 5,5 uur. Dat is dus zo’n 2,5 uur meer.

Volgens Nintendo gaat de ‘nieuwe’ Nintendo Switch voor dezelfde prijs over de toonbank als de oude. Enige verschil is dat je langer kan spelen. Wij vermoeden dat ook alle modellen op lange termijn ook vervangen worden door het nieuwe model.

De moeite om voor een sterkere batterij een nieuwe Switch te kopen? Hangt er een beetje vanaf, vooral omdat de Nintendo Switch Lite ook een interessant alternatief lijkt.

Een reactie achterlaten