fbpx

Horrorgame The Quarry krijgt movie modus zodat je de game kan ‘kijken’

The Quarry

Games die zichzelf spelen? Moet kunnen. Zo deed Final Fantasy XIII het al met de auto-battle feature. Al gaan de makers van horrorgame The Quarry nog een stapje verder. De spirituele opvolger van Until Dawn krijgt namelijk een movie modus, waarbij je de controller niet hoeft aan te raken.

Yup, eigenlijk ‘kijk’ je de game dus als een oldschool slasher film. Al doe je daar natuurlijk wel langer over. Volgens ign.com kan je zelfs het verloop van het verhaal aangeven dat je wil zien. Een sadistische playthrough waarin iedereen sterft? Of toch liever een playthrough met een happy ending? Kan ook. Enige wat je moet doen, is de juiste parameters instellen. En dan kan je beginnen kijken…


Cool is dat spelers voor deze feature, genaamd ‘Director’s Chair’ ook de persoonlijkheden van de personages kunnen aanpassen. Op die manier verschillen hun reacties soms wanneer ze gestresseerd zijn. Het pad van elk personage ligt dus vast, maar dankzij die tweaks kan je wel nuances veranderen.

De feature is trouwens perfect als je de game meerdere keren wil uitspelen om andere uitkomsten te zien. Stierven er bij slechts een paar personages tijdens je eerste sessie? En geen zin om de tweede keer te spelen? Dan kan je Director’s Chair gebruiken om een andere uitkomst te zien.

Uiteraard is de modus niet zo inventief als de creatieve co-op van The Dark Pictures, al denken wij dat sommige deze feature wel zullen appreciëren. Wat denk jij?

The Quarry verschijnt op 10 juni op PS4, PS5, Xbox-consoles en PC.

Een reactie achterlaten