fbpx

Horrorgame Chernobylite serveert 30 minuten gameplay

Dat Chernobylite een survival-horror tripje wordt om in het oog te houden, stond al vast na de eerste trailer. Ontwikkelaar The Farm 51 heeft nu ook een half uur aan gameplay gelost en we moeten toegeven: deze game blijft intrigerend.

Vooral de secties die zich afspelen in het duister, zijn behoorlijk cool gedaan en doen verdacht veel denken aan Lovecraft-geïnspireerde horror. Tussen die horrorsegmenten zal je ook de ruïnes van Pripyat mogen verkennen, al lijkt daar stealth-gameplay voorop te staan. De game heeft veel weg van Get Even, dat ondanks zijn minimale gameplay toch een coole sfeer wist neer te zetten. Hopelijk doet deze Chernobylite het op vlak van gameplay net iets beter.


In Chernobylite keer je terug naar Pripyat om de oorzaak van de mysterieuze verdwijning van je vriendin te achterhalen. De dame verdween zo’n 30 jaar geleden tijdens de kernramp, maar het hoofdpersonage heeft nooit geweten wat er met haar gebeurd is. Hij hoop de waarheid te achterhalen, zodat-ie het hoofdstuk kan afsluiten.

Iets vertelt ons dat we meer dan alleen zijn vriendin tegen het lijf gaan lopen. Chernobylite verschijnt eerste via Steam, daarna ook voor consoles.

Een reactie achterlaten