fbpx

Horizon: Zero Dawn bovenaan de verkoopslijsten

Afgelopen week vochten Nintendo en Sony het uit in de verkoopcharts. Sony’s kampioen was Horizon: Zero Dawn, die van Nintendo de Switch console en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. A battle of giants, dus. Maar wie veroverde nu die felbegeerde podiumplaats in de charts?

Ondanks de succesvolle launch van de Switch en de monsterscores voor Breath of the Wild, moest de nieuwe Zelda toch wijken voor Sony’s paradepaardje Horizon. Volgens Sony is Horizon de grootste nieuwe franchise van de uitgever. De titel was voordien in het bezit van No Man’s Sky. Dat we een sequel op Horizon: Zero Dawn gaan zien, staat bij dezen dus zo goed als vast.


Natuurlijk deed ook The Legend of Zelda het absoluut niet slecht. De game belandt op de tweede plaats en weet daarmee een enorm sterke launch neer te zetten. 78 procent van de exemplaren was voor de Switch, de resterende 22% voor Wii U. Opvallend is dat Grand Theft Auto V nog steeds een podiumplaats wegkaapt. Gamers krijgen er blijkbaar maar niet genoeg van om de wrede gangster uit te hangen.

De rest van de top 10 kan je hieronder checken, al ziet die er naar onze mening niet echt verrassend uit:

  1. Horizon: Zero Dawn
  2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  3. Grand Theft Auto V
  4. 1-2-Switch
  5. For Honor
  6. FIFA 17
  7. Super Bomberman R
  8. Rocket League
  9. Sniper Elite 4
  10. Battlefield 1

Een reactie achterlaten