fbpx

Horizon: Forbidden West Complete Edition speelt heerlijk op pc

horizon forbidden west pc 1

Getest op: PC
Ook beschikbaar op: PS5

Sony pakt de PC-ports doorgaans goed aan. The Last of Us even buiten beschouwing gelaten, krijgen de PS5 exclusives een pc-versie de originele ervaring een hoop extra toeters, bellen en charme geven. Niet Guerrilla Games, maar ontwikkelaar Nixxes nam Horizon: Forbidden West Complete Edition onder handen. Opnieuw een topprestatie op pc.


Mooie vista’s en robo-dino’s

Horizon: Forbidden West ziet er nog steeds fe-no-me-naal goed uit. Op PS5 viel onze mond al geregeld open bij de adembenemende vista’s en het waanzinnige detail van de robo-dino’s. Hier gooit Sony er nog eens een bizarre hoeveelheid grafische opties bovenop zodat je elk visueel aspect kan gaan tweaken.

Watervrees voor die zondvloed aan opties? Elke grafische optie geeft je uitleg, zodat je helemaal los kan gaan om voor jou de perfecte visuele combo te vinden. De game ondersteunt ook ultra widescreens, waardoor de postapocalyptische pracht nog beter tot zijn recht komt.

Wij hebben de game daarenboven ook op de Steam Deck en ASUS ROG Ally getest. En warempel: ook op het kleine scherm komt de game visueel geniaal tot zijn recht. Geen van beide toestellen is gesmolten in het proces. Al raden we aan de Burning Shores DLC niet op een handheldconsole te spelen.

horizon forbidden west pc 3

Brandende kusten erbij

The Complete Edition bundelt nog steeds de hoofdgame met de Burning Shores DLC van Forbidden West. In beide ga je met de roodharige krijgster Aloy op kruistocht om te ontdekken wat er na Zero Dawn is gebeurd. Ze heeft de stad Meridian gered en de inwoners zijn haar daar zeer dankbaar voor, maar het gevaar is allesbehalve geweken. Slechterik Sylas is vertrokken naar het westen met gestolen technologie.

De Burning Shores uit de DLC zijn een eilandengroep in LA waar je een nieuwe dreiging gaat onderzoeken. De spelwereld reageert ook echt op je daden. Ga je een bepaalde zijmissie bijvoorbeeld pas doen na bepaalde verhaalmissie, kan je andere dialogen verwachten. Daarenboven zijn de animaties en de gezichten echt top.

horizon forbidden west pc 2

Killer Instinct

Maar Horizon: Forbidden West blijft een actiegame met een grote nadruk op de combat. En daar hoort een goede besturing bij. Je kan aan de slag met muis en toetsenbord of een controller, maar een leuke extra hier is dat de DualSense 5 ook ondersteund wordt. Dat zorgt ervoor dat de motion aiming, de adaptieve triggers en de controllerspeaker ook meteen beschikbaar zijn om je net dat tikkeltje extra te geven. En dat vinden we een groot pluspunt.

De mechanische beesten die je tegenkomt zijn daarenboven heerlijk om een robbertje mee te gaan vechten: eerst je vijand scannen om zijn zwakke plekken bloot te leggen en ze vervolgens met de juiste wapens en valstrikken aan te pakken.

Wij zaten helemaal op het puntje van onze stoel toen ons pad dat van de Stingspawn (een soort vliegende mier) en Bilegut (een springende mechanische kikker) kruiste. Richt met je boog in slow motion om massive damage aan te richten en leg een booby trap in hun spoor voor als ze direct op je afkomen. Of kies je er eerder voor om ze vast te zetten met een strikval en ze dan met je speer te lijf te gaan? Tactische opties in overvloed en ze spelen allemaal even heerlijk.

horizon forbidden west pc 7

Hollywood in brand

Ook Burning Shores speelt heerlijk weg, maar zorgt voor een wat frissere manier van je voortbewegen. Ondanks de mooie vergezichten, kan het vele klim- en klauterwerk in de basisgame wat gaan vervelen. Het overstroomde Los Angeles van de uitbreiding introduceert geisers die met je glider voor snelle verplaatsing zorgt.

Minder dolletjes: de Burning Shores DLC is naar onze mening een opmerkelijk stuk kleiner en korter. Ondanks de interessante personages en dito dialogen, begint het eindbaasgevecht al na ongeveer één encounter met de baddy. Het laat ons allemaal watertanden naar wat er nog mogelijk was geweest. Dat we tijdens Burning Shores ook plotsklaps te maken krijgen met technische haperingen en een stotterende framerate vinden we zonde. Duidelijk dat de uitbreiding minder geoptimaliseerd werd dan de hoofdgame.

8.4
Horizon: Forbidden West Complete Edition (PC)
  • waanzinnig mooie wereld
  • ondersteunt DualSense 5
  • vista's op ultra widescreens
  • veel grafische opties
  • technische hickups in Burning Shores DLC

BESLUIT

Forbidden West bundelt alle postapocalyptische pret in een fantastisch mooie pc port. Inclusief veel grafische opties en ondersteuning voor DualSense 5. Enkel Burning Shores verdient nog een dikke patch.

Een reactie achterlaten