fbpx

Honderden voetballers krijgen rating boost in FUT 18

EA Sports past de rating aan van honderden voetbalspelers in FIFA Ultimate Team. Met de update moeten de statistieken van de spelers voldoen aan de prestaties die ze de voorbije maanden leverden. De Rating Refresh zoals EA Sports het noemt, is van toepassing op nieuwe basic player items uit de packs.

Heel wat Premier League Players krijgen gewijzigde statistieken. Op kop zijn die aanpassingen maar minimaal, topspelers zoals David De Gea stijgt van 90 naar 91 of onze eigen Kevin De Bruyne krijgt twee extra punten en klimt ook naar een rating van 91.


De grootste stijgingen zien we bij de lagere kaarten. Sommige spelers ruilen hun zilveren achtergrond in voor een gouden. Centraal verdediger Ahmed Hegazi krijgt maar liefst zeven extra punten en staat nu op een rating van 75.

Ietwat vervelend: wanneer je een kaart van een geüpgrade basisspeler hebt, worden zijn statistieken niet automatisch aangepast. Je moet de kaart opnieuw trekken om de verbeterde versie te krijgen. Wanneer een speler zijn overall rating (OVR) gelijk of beter is dan zijn huidige in-form rating (IF), dan wordt die laatstgenoemde wel gewijzigd. Omgekeerd is dat niet het geval.

Tot slot benadrukt EA dat geen enkele speler een downgrade krijgt. Hierdoor blijft Tiémoué Bakayoko bijvoorbeeld de beste speler in FUT, ondanks zijn zwakke prestaties in de Premier League.

Een reactie achterlaten