fbpx

Hoe start je jouw eigen online speeleiland?

Hoe start je een online speeleiland op het internet

Eigenlijk is een online speeleiland niet meer dan een verzamelwebsite voor spelletjes. Om te beginnen is het dus belangrijk dat je een website bouwt die overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. Daarna is het belangrijk dat game ontwikkelaars hun spelletjes op je website willen zetten. Waarom zouden ze dat doen? Als een game populair is kan dit een aantrekkelijke tool zijn om advertentie-inkomsten te generen voor jou als host van de website. Daardoor kun je de game-ontwikkelaar ook weer meer betalen en wordt het aantrekkelijker om sequels te maken van een bepaald spel. En de ontwikkelaar maakt naam in de industrie.

Zo run je een online speeleiland

Maar waar te beginnen? Start met het bedenken van een originele naam en het registreren van een domeinnaam. Dat lijkt simpel, maar je bent zeker niet de enige die dit online verdienmodel heeft ontdekt. Als je een domeinnaam hebt vastgelegd moet er een website komen. Dat is in eerste instantie natuurlijk een lege website, maar maak de vormgeving zo aantrekkelijk mogelijk zodat je online opvalt. Graphics en lettertypes zijn online te vinden voor weinig of geen geld.


Begin direct met games plaatsen op je website. Vaak is het een goed idee om in het begin wat oudere, simpele en vaak goedkope spellen op de website te zetten. Let wel op dat ze ook echt rechtenvrij zijn anders krijg je een claim aan je broek. Zo staat er in ieder geval al iets op en kunnen bezoekers alvast een spelletje spelen. De hosting specialisten van Easyhost.be vertellen in dit artikel wat je kunt doen om een online speeleiland te beginnen.

Doe wat je leuk vindt

Om echt succesvol te zijn in iets moet je er iets mee hebben. Als je geen brood lust, word je nooit een goede bakker. En zelfs daar zijn nog nuances in aan te brengen: banketbakker, warme bakker, Turkse bakker… Dus je moet iets met games hebben om online een succesvol speeleiland op te zetten. Daarnaast is originaliteit erg belangrijk. Naast de gratis games die je om te beginnen op je website zet kun je ook zelf spelletjes gaan ontwikkelen. Dat klinkt ingewikkeld, maar het valt best mee als je de juiste software gebruikt.

Maak je eigen spelletjes

Er zijn verschillende manieren om je eigen spel te ontwikkelen. De meest simpele vorm is een zogenaamd klikspel. Dit is een 2-dimensionaal spelletje waarbij de speler op de juiste antwoorden te klikken verder in het spel komt. Dat klinkt saai, maar het ligt helemaal aan het thema, de originaliteit en het doel van het spel. Met een relatief eenvoudig WordPress-pakket kun je al beginnen. Je hebt geen grote server nodig om verschillende spelers tegen elkaar te laten spelen en er zijn online scripts die je als basis van het spel kunt gebruiken. Goed om daarin te duiken, zo leer je ook hoe je met PHP en HTML bestaande scripts aan kunt passen. Leuke en leerzaam!

Een reactie achterlaten