fbpx

Hitman-ontwikkelaar werkt aan nieuwe James Bond game

Een van de meest iconische James Bond-games blijft Goldeneye 007 voor de Nintendo 64. ‘Tijd om dat niveau terug te brengen’ moeten ze bij IO Interactive gedacht hebben, want de bedenker van de Hitman-reeks slaat de handen in elkaar met MGM voor een nieuwe James Bond-game.

Veel is er niet bekend over het spel, behalve dat het door het leven gaat als Project 007 en ontwikkeld wordt met de Glacier Engine van IO Interactive. Dat is de engine waarmee ook de World of Assassination Hitman-trilogie gemaakt wordt.


Een 007 game en IO Interactive lijken in ieder geval de perfecte match. Hitman schakelt zijn doelwitten op even elegante wijze uit als de Britse spion, al zal een Bond game iets meer verhaal kunnen gebruiken dan we doorgaans vinden in een Hitman-level. In ieder geval ziet filmmaatschappij MGM het project zeker zitten.

Vice president Robert Marick stuurde bij de bekendmaking het volgende de wereld in:

“Samen met EON Productions en het getalenteerde team van IO Interactive willen we de legendarische Bond reeks in een nieuw jasje steken voor gamers en fans wereldwijd. De studio is een meester in het bouwen van meeslepende en levendige locaties om een fascinered verhaal in te vertellen.”

Hakan Abrak, CEO van IO Interactive voegde daar nog aan toe:

“Ons team is bijzonder enthousiast om met de Bond franchise aan de slag te kunnen en we kijken er dan ook naar uit om onze meest ambitieuze game tot nu toe te maken.”

In ieder geval zullen wel wat inspiratie uit Hitman kunnen halen. Want zeg nu zelf: Agent 47 tackelde talrijke locaties uit de laatste games als een badass undercover agent.

Een reactie achterlaten