fbpx

Het vechtsysteem van Star Wars Jedi: Fallen Order uitgespit

In Star Wars Jedi: Fallen Order krijg je een lichtzwaard in handen, al was het voor de ontwikkelaars een hele uitdaging om de balans van het wapen te perfectioneren. Lightsabers zijn in Star Wars enorm krachtig en doden personen vaak in slechts één klap. Dat zou de game echter te gemakkelijk maken, dus keken de makers naar Sekiro: Shadows Die Twice om de gevechten uitdagen te houden.

In een interview met Game Informer legt Combat Designer Jason De Haras het vechtsysteem gedetailleerd uit. Zo is het team vertrokken van het gegeven dat Stormtroopers neergaan na één hit. Daarnaast zijn er personages die zich tegen je lichtzwaard kunnen verdedigen via een beschermingsbalk. Om die te kunnen raken, moet je eerst door hun verdediging breken. Cool is dat je een instant executie krijgt, wanneer je een vijandelijk aanval afweert vlak voordat-ie je raakt.


Het parry systeem doet denken Sekiro: Shadows Die Twice, al is die game natuurlijk veel uitdagender. Check zeker de video hierboven als je wil checken hoe de combat in elkaar zit.

Star Wars Jedi: Fallen Order ligt vanaf 15 november in de rekken.

Een reactie achterlaten