fbpx

Het regent klachten over de PS4 Pro

De PS4 Pro ligt nog geen week in de rekken en de eerste klachten over de console al binnengekomen. Bij tal van gamers die er eentje in huis haalden, zou het toestel namelijk niet werken. Verbindingsproblemen met de 4K flat screen zouden het grootste euvel zijn.

Overal duiken berichten op van boze gamers die de console installeerden, maar die na het opstarten enkel een zwart scherm te zien kregen. De tv-toestellen herkennen het 4K signaal van de PS4 Pro niet of weigeren de games in 4K HDR te tonen. Website Forbes liet al weten dat het probleem zich voordoet bij verschillende tv-modellen van LG, Samsung, Sony, Philips en Vizio. Alle grote spelers, dus.


Daarnaast zijn veel gamers ook niet te spreken over de HDR-functie van het toestel. Ze krijgen wel een HDR-output, maar om een of andere reden registreert hun PS4 Pro geen 4K-tv met HDR, zodat de console slechts beelden rendert in 2K HDR.

Je zou ervan uitgaan dat de PS4 Pro niet compatibel is met specifieke tv-modellen, maar ook daar is de regel niet consistent, want de ene gamer heeft er wel last van, de andere dan weer niet. Een hachelijke situatie.

Gelukkig is er ook goed nieuws, want Sony heeft al een oplossing aangeboden. Zo kan je de PS4 Pro opstarten in Safe Mode, om daarna de instelling onder Digital Rights Management te veranderen van HDCP 2.2 naar 1.4. De uitgever laat wel weten dat ook deze instelling niet garandeert dat de volledige 100% van apps wordt weergegeven in 4K HDR. Ook hier zit dus nog een kink in de kabel.

Verder raadt Sony aan om ook de fabrikant van je tv-toestel te contacteren. Zo kan je nagaan of er inderdaad beperkingen zijn om 4K- en HDR-materiaal af te spelen. Verschillende gamers deden dat, maar werden vriendelijk doorverwezen naar Sony.

Wij hopen alvast dat er binnenkort een oplossing komt, zodat elke PS4 Pro-eigenaar van scherpere graphics kan genieten.

Een reactie achterlaten