fbpx

Het leven na Zelda: het beste uit de Nintendo Switch eShop

Nu iedereen met een Switch druk bezig is met The Legend of Zelda: Breath of the Wild – of er ondertussen klaar mee is – is het tijd om vooruit te blikken. Wat na Zelda? Hoe vullen we die enorme leegte in? Invader vertoefde daarom dagen in Nintendo’s eShop en downloadde alles wat er te downloaden viel. Onze missie: te weten komen welke downloadgames jouw centen waard zijn.

maxresdefault-1


Fast RMX

Tot Mario Kart 8: Deluxe Edition volgende maand verschijnt, is Fast RMX wellicht de beste (en momenteel enige) optie voor racefanaten. Zowel qua stijl als inhoud leunt het nauw aan bij de PlayStationklassieker WipeOut. Geen power-ups hier, wel de nodige ontploffingen, boosts en snelheidsbanen. Uniek zijn laatstgenoemde die in twee kleuren opduiken. Met een druk op de X-knop, kan je de kleur van jouw bolide veranderen, om optimaal gebruik te maken van de juiste speed boosts. Mooie game, leuke soundtrack, perfect voor een paar snelle racerondjes in handheldmodus. Meer niet.

Score: 74% (prijs: 19,99 euro)

new_frontier_days_founding_pioneers_image_YFkut

New Frontier Days: Founding Pioneers

Terwijl we aftellen naar de release van Stardew Valley op de Switch, kunnen we onze vrije tijd vullen met deze New Frontier Days. Of dat hoopten we toch. De game heeft zo weinig om het lijf dat je hier meteen klaar mee bent. Het ziet eruit als een smartphonegame en het speelt ook zo. In theorie kan je je urenlang bezighouden met het opbouwen van je eigen kolonie, waarbij je je pioniers zo goed en zo kwaad mogelijk moet helpen overleven. Maar in de praktijk komt het spel erg warrig over, en ontbreekt er een kernelement van elke game: plezier. Vermijden!

Score: 41% (prijs: 9,99 euro)

Voez_Fami-shot_02-22-17_004

VOEZ 

Over games op smartphone gesproken: deze VOEZ was al een tijdje beschikbaar voor mobile, maar deze Switchversie overtreft alles. VOEZ behoort tot het nichegenre der ritmegames, waar uiteraard niet iedereen gek op is. Wij wel. Ben je gek op Lumines, Final Fantasy: Theatrhythm, Elite Beat Agents of Hatsune Miku? Dan moet je deze gespeeld hebben. VOEZ kan je enkel op het multitouch scherm spelen en simuleert op voortreffelijke manier hoe het voelt om synthesizer te spelen. De moeilijkheidsgraad gaat van beginnerniveau tot auw-mijn-brein-ontploft, maar dat zijn fans van het genre wellicht gewend. Enige nadeel? De muziektracks zijn allemaal onbekende exemplaren die vooral de stijl van allerlei anime en videogame soundtracks nabootsen.

Score: 83% (prijs: 20,99 euro)

shovel-knight-treasure-trove-screenshotShovel Knight: Treasure Trove

Tegen meer Shovel Knight zeggen wij geen neen. De uitdagende platformer doet het succes van het origineel overnieuw op de Switch. Zo kan je vijanden opnieuw kapotschoppen in de oorspronkelijke game of één van de extra campagnes spelen met het nieuwe hoofdpersonages. Specter of Torment bijvoorbeeld is een gloednieuw prequel avontuur, waarin je de rol speelt van Donovan, de Specter Knight en ontdekt hoe de vervaarlijke Enchantress aan de macht gekomen is. De Treasure Trove is de ultieme editie: het bevat Plague Knights missies, een co-op mode en Amiibo support. Wie de game nog nooit eerder probeerde, heeft er nu geen enkel excuus meer voor. Dit is van het beste dat de indie scene ooit heeft voortgebracht.

Score: 91% (prijs: 24,99 euro)

IAS-IMG06

I Am Setsuna

Of Zelda de enige RPG is op Nintendo’s nieuwe console? Nee hoor, met I Am Setsuna is er op de eShop een meer traditioneel alternatief beschikbaar. De game werd ontworpen om aan te voelen als een reliek uit het 16-bit tijdperk. Het resultaat is een knappe, interessante, maar weinig originele JRPG die we desondanks durven aanraden. De muziek en graphics slagen er perfect in de correcte sfeer te scheppen, en wie niet vies is van een rollenspel met heel wat antieke menu’s en systemen, is hier op de juiste plek beland. Enkel het prijskaartje mocht iets goedkoper.

Score: 70% (prijs: 39,99 euro)

superbomberman08-1200x675Super Bomberman R

Extreem middelmatig, zo kunnen we de terugkeer van Bomberman het beste omschrijven. Het plezier van bommen droppen in multiplayer, de power-ups en de degelijke Story Mode, dat zijn pluspunten. Maar deze Super Bomberman R gaat door het gebrek aan innovatie gewoon te snel vervelen. Als je van plan bent vaak samen te spelen met je broertje of vrienden, dan kan je deze overwegen, want in sommige opzichten is het een veel leuker partyspel dan 1-2-Switch. Al is dat nu ook weer niet zo moeilijk. Ben je echter op zoek naar nostalgische spelplezier voor onderweg? Spendeer dan je 50 euro anders. Aan Shovel Knight en/of VOEZ bijvoorbeeld. Want de langverwachte comeback van de seriële bommenlegger is niet zoals je het hoopte.

Score: 65% (prijs: 49,99 euro)

Een reactie achterlaten