fbpx

Het is officieel: Warner Bros. kondigt HBO-serie van Harry Potter aan

Harry Potter

Het is officieel! Er komt daadwerkelijk een gloednieuwe Harry Potter-serie op HBO Max. De serie wordt gemaakt in samenwerking met schrijfster J.K. Rowling. Ook zal het volledige project zo’n 10 jaar in beslag nemen.

De geruchten circuleerden natuurlijk al een tijdje, maar nu heeft Warner Bros. het officieel bekendgemaakt. De Harry Potter-serie vormt elk van de zeven boeken om tot één seizoen en zal een volledig nieuwe cast introduceren om The Wizarding World tot leven te brengen.


HBO laat weten dat de serie een trouwe adaptatie wordt van de geliefde Harry Potter boeken. Uitvoerend producent van de reeks wordt J.K. Rowling, de auteur van de boekenreeks. In tegenstelling tot Hogwarts Legacy is dit project wel verbonden aan de bedenker van het Potter universum.

Volgens HBO zal de serie zo’n 10 jaar te zien zijn op tv. Zo zouden de verhalen uit elk Harry Potter boek een decennium lang de serie kunnen vullen. Ook zijn de ambities torenhoog, want de serie wordt volgens het bericht gemaakt met dezelfde creativiteit, zorg en liefde waar de reeks om bekend staat.

Rowling zelf is enthousiast en vindt een serie het perfecte medium om het verhaal van de boeken te vertellen. Zo vindt de auteur het zeer belangrijk dat HBO Max toegewijd is om de integriteit van de boeken te behouden.

Een releasedatum voor het eerste seizoen is er nog niet. Kijken jullie ernaar uit om Harry Potter opnieuw te zien?

Een reactie achterlaten