fbpx

HBO heeft Harry Potter tv-serie in de maak

harry potter HBo serie

Goed nieuws voor Harry Potter-fans. Er deden al langer geruchten over een Harry Potter tv-serie en die zijn nu zo goed als officieel. Filmmaatschappij Warner Bros. is in gesprek met schrijfster J.K Rowling om samen de tv-serie te maken.

Het nieuws komt van filmwebsite Deadline. HBO Max en moederbedrijf WarnerMedia zijn al jaren achter de schermen in de weer om een Harry Potter-serie te maken. Warner zou eindelijk groen licht hebben voor het project, maar wil ook dat bedenker en schrijfster J.K. Rowling zich aansluit als producer van de serie. Rowling heeft zeggenschap over alles wat met de franchise te makken heeft.


Van zodra Rowling akkoord is gaat Warner op zoek naar een schrijver voor de tv-serie. Volgens Deadline zijn er al gesprekken geweest met verschillende scenaristen. Elk seizoen van de tv-serie zou zich toeleggen op één boek van de Harry Potter-reeks. In totaal gaat het dus om zeven seizoenen. De Harry Potter-serie zou exclusief op HBO Max te zien zijn.

David Zaslav, de grote baas van Warner Bros., vertelde vorig jaar dat het veel te lang geleden was dat ze een Harry Potter-film maakten. Met goedkeuring van J.K. Rowling wilde hij een nieuwe film of serie maken. Door de transfobe uitspraken van J.K. Rowling werd alles echter on hold gezet, omdat Warner vreesde dat het een negatieve impact zou hebben op het nieuwe project.

Gezien de serie nog geschreven moet worden en in productie moet gaan, zal het nog even duren voor wie die op HBO Max of Streamz te zien krijgen.

Een reactie achterlaten