fbpx

Lego Star Wars The Force Awakens

LEGO Marvel’s Avengers ligt nog geen half jaar in de rekken, maar dat houdt Traveller’s Tales niet tegen om zijn volgende game al op de wereld lost te laten. Lego Star Wars: The Force Awakens verschijnt op 28 juni en Invader werd uitgenodigd op de Amsterdamse kantoren van Warner Bros. voor een first look.

Onze kennismaking met de nieuwe Lego-game steekt van wal met een korte presentatie. We komen midden in de chaos terecht, want Rathtars vernielen het vrachtschip van Han Solo en vreten de bendeleden van de Guavian Death Gang op. Meteen krijgen we een eerste nieuwe mechanic van de game te zien: een cover-based shoot-out met Han en Chewie.  De smokkelaar knalt een paar kerels overhoop, maar het is de Wookie die de vernieling brengt met zijn boltbow en explosieve detonators.


Rathtar

Terwijl het knallende duo de vijand op afstand houdt, moeten Rey, Finn en BB8 de deuren hacken om de tegenstand de weg te versperren. Daarvoor moeten ze een aantal omgevingspuzzels oplossen die aantonen dat ook in The Force Awakens elk personage unieke abilities heeft. Rey kan haar staf gebruiken om muren te beklimmen en kletsen uit te delen. Finn heeft een respirator om ongedeerd door giftige zones te geraken en BB8 kan deuren hacken en interageren met schakelaars. Spijtig genoeg keren de team-up attacks niet terug voor de combat, al heeft elk karakter wel een coole finisher.

Uiteindelijk arriveert het team in de cargoruimte, waar ze moeten afrekenen met de gruwelijkste Rathtar op het schip. Naar goed Lego-gewoonte wisselt het baasgevecht platform-secties af met combat, waarbij je verschillende stages van een puzzel moet oplossen om zo langzaam maar zeker het monster klein te krijgen.

Star Wars

Na de presentatie kruipen we voor een hands-on in de huid van Rey tijdens haar scavenge hunt op Jakku. Het level biedt heel wat puzzels, met hier en daar een schattenjager om in elkaar te slaan. BB8 helpt ons bij het navigeren door de wrakken, maar toch komen we vast te zitten. En op dat moment krijgen we de tweede grote nieuwigheid van deze Lego-game te zien: de multi-build. Wanneer je decorstukken uit elkaar klopt, kan je die namelijk niet in één, maar meerdere dingen weer opbouwen. Interessant, want het maakt omgevingspuzzels net dat beetje complexer.

Nadat we ons oud ijzer verkocht hebben, barst de hel los omdat we BB8 niet van de hand willen doen. We ontsnappen met de Millenium Falcon en komen terecht in een intense achtervolging die doet denken aan Battlefront Fighter Squadron mode. In het scheepskerkhof schudden we een handvol TIE-fighters af. Nadat we de rest van de meute in een dogfight afknallen, eindigt de demo.

Mill Falcon

Nu zullen veel lezers zich afvragen of een film van zo’n 2 uur genoeg content biedt om een game van 10-12 uur op te vullen, maar ook daar heeft Tt Games aan gedacht. In samenwerking met Lucasfilm heeft de ontwikkelaar extra levels toegevoegd die het achtergrondverhaal verder uitdiepen. Zo komen we te weten hoe Han en Chewie de Rathtar gevangen hebben en wat Lord Snoke en Maz Kanata uitspookten voor de film. Een speciale ervaring voor lead story designer Graham Goring, want hij schreef extra dialogen voor de hele cast van de film:

“Het was waanzinnig cool om samen te werken met de cast van de film. Bovendien voelt het speciaal om te weten dat een dialoog geschreven heb voor Han Solo. Zo zegt Harrison Ford op een bepaald moment ‘Wookie Cookies’. Dat is toch geweldig!”

StarWars

Na het succes van de centrale hubs in Lego Marvel’s Avengers, heeft Tt Games trouwens ook een paar open werelden toegevoegd aan The Force Awakens. Zo kan je de volgende hubs verkennen: Resistance Base op D’Qar, Jakku, Starkiller Base, Takodana en natuurlijk de Millenium Falcon. In deze omgevingen vind je altijd personages met zijmissies, die je kan voltooien om 40 voertuigen en 200 extra personages vrij te spelen. Op wandel gaan met Darth Vader en Kylo Ren is dus perfect mogelijk.

Het is duidelijk dat Tt Games enorm veel plezier heeft gehad met het ontwikkelen van de game. En dankzij de leuke humor en simpele, maar efficiënte gameplay zullen ook fans zich met veel enthousiasme weer in het Star Wars-universum werpen.

REACTIES (1)

  1. JButter

    Ik kan niet wachten! <3 LEGO games!

Een reactie achterlaten