fbpx

Handhelds moeten vanaf 2027 vervangbare batterijen hebben

handhelds batterijen

De Raad van Europa heeft beslist dat alle draagbare toestellen (handheldconsoles, tablets en mobiele telefoons) vervangbare batterijen moeten hebben tegen 2027. Met de maatregel wil de Europese Unie de levenscyclus van batterijen reguleren en ervoor zorgen dat ze veilig, duurzaam en concurrerend worden.

Concreet houdt de regel in dat gebruikers van bijvoorbeeld de Switch of de Steam Deck in staat moeten zijn om de batterijen van het apparaat zelf te verwijderen of te vervangen. De aankondiging biedt meer mogelijkheden voor gebruikers van dergelijk toestellen. De regel gaat vanaf 2027 van kracht, zo hebben fabrikanten genoeg tijd hebben om hun toestellen aan te passen.


De regel lijkt een welgekomen beslissing, want batterijen hebben vaak slechts een beperkte levensduur. Zo merkten veel PSP-eigenaars op dat de batterij van het toestel na een tijdje implodeerde. Waardoor de console zelf ook vaak om zeep was. Een vervangbare batterij kan dat euvel verhelpen. En je elektronische toestellen een langer leven geven.

Wat denk jij?

Een reactie achterlaten