fbpx

Half miljoen cheaters permanent verbannen uit Call of Duty Warzone

Call of duty warzone

De anti-cheat teams van Activision hebben de handen vol. Dagelijks jagen de teams op gamers die de spelregels van onder andere Call of Duty Warzone naar hun eigen hand zetten. Afgelopen maandag resulteerde dat volgens de officiële Call of Duty website in een permaban van maar liefst 475.000 pc-spelers.

Het is al de zevende keer dat Activision zo’n groot aantal spelers uit de game weert. Je zou denken dat valsspelers hun lesje dan wel geleerd hebben, maar toch weten ze altijd de maatregelen van de uitgever te omzeilen. Nochtans zijn dat er heel wat.


Zo beschermt Activision accounts met tweestapsverificatie, maar heeft de uitgever ook al veel meer budget vrijgemaakt voor de anti-cheat teams. Anti-cheat software draait trouwens 24/7, met als gevolg dat het aantal geschorste spelers enkel zal toenemen. Daarvan worden dan ook mededelingen gemaakt via de community, zodat alle spelers meteen op de hoogte zijn van de gamestatus.

Daarnaast zijn er zelfs 45.000 black market accounts verbannen. Dat zijn accounts die geleveled worden en daarna verkocht om cheaters opnieuw toegang tot de game te geven. Via die accounts hebben ze een gemakkelijke weg terug in de game. Al steekt Activision daar nu dus een stokje voor.

Het gaat zelfs zover dat hardware in bepaalde gevallen in aanmerking komt voor een permaban. In dit geval wordt je pc geblokkeerd op basis van je IP-adres.

In ieder geval zal het niet stoppen bij deze 475.000 spelers, want Activision laat weten dat het zijn anti-cheat controles ongestoord verderzet.

Een reactie achterlaten