fbpx

Hackers stelen broncode FIFA 21 en Frostbite Engine van EA

FIFA 21

EA is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hackers gingen aan de haal met de broncodes van FIFA 21 en de Frostbite engine. Volgens de uitgever werden er geen gebruikersgegevens gestolen.

Het nieuws werd gedeeld door Vice.com. De website schrijft dat hackers de broncode van FIFA 21 buit maakten, alsook de programmeringscode voor de matchmaking server van de game. Daarnaast werden de broncode en verschillende tools voor de Frostbite engine gestolen. Die engine wordt tegenwoordig gebruikt voor de ontwikkeling van de meeste EA-games, waaronder FIFA, Dragon Age, Battlefield en zelfs Need For Speed.


Ten slotte wisten de hackers ook aan de haal te gaan met een handvol gepatenteerde EA frameworks en software development kits die de ontwikkeling van games moeten stroomlijnen. In totaal werd 790 GB aan data gekaapt, die nu te koop aangeboden wordt op online fora.

EA maakte meteen bekend dat het samenwerkt met de autoriteiten en experts om de daders te vinden. Ook verzekerde EA dat de hackers geen toegang hadden tot de gegevens van zijn gebruikers. Het bedrijf gaf toe dat het meteen stappen ondernomen heeft om zijn digitale beveiliging te verhogen.

Een reactie achterlaten