fbpx

Hackers claimen grote doorbraak in PS5 jailbreak

PS5

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat de PlayStation 5 zijn interne cybergeheimen binnenkort moet prijsgeven. Volgens de hackers van fail0verflow die ook al de PS3 kraakten, zijn ze enorm dicht bij een volledige jailbreak van de PS5.

De hackergroep postte een screenshot op Twitter die de root keys van de PS5 in beeld brengt. Fail0verflow bevestigt daarbij dat het alle symmetric PS5 root keys wist te ontcijferen. Een root key is een gegeneerd paswoord voor veilige interactie met een beveiligd netwerk.


Hoewel de PS5 daarmee niet volledig gehackt is, staat de bende nu erg dichtbij een jailbreak. Wat betekent dat je illegale software en andere apps op zo’n gehackte console kan spelen. Opvallend is dat enkele follow-up tweets vermelden dat het niet makkelijk zal zijn voor Sony om deze hack op te lossen, aangezien het toevoegen van nieuwe root keys mogelijk communicatieproblemen kan veroorzaken.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de hackers van fail0verflow dergelijk stunts uithaalt. Zo kraakte de groep in 2013 ook de PS3, na het bemachtigen van de root keys van die console. Of dat wil zeggen dat de bende nu ook de PS5 volledig kan hacken? Dat valt nog te zien. Maar met de nodige moeite slaagt de groep er allicht wel in.

Wij zijn alvast benieuwd naar het antwoord van Sony.

Een reactie achterlaten