fbpx

H1Z1 heeft eindelijk een releasedatum voor PS4

H1Z1 werd enkele jaren geleden aangekondigd voor de PlayStation 4. Het spel moest normaal in 2016 verschijnen voor de console, maar die release bleef uit. De voorbije maanden was het angstvallig stil rond de variant voor de console. Nu doorbreekt Daybreak Games met het heugelijke nieuws dat H1Z1 in mei naar PS4 komt.

Jawel, alweer een Battle Royale-game die hoopt op een kassasucces. Wel moet je weten dat H1Z1 een van de eerste games was met het concept. Daarbovenop gaat het niet om een regelrechte kopie van de pc-versie. Alle content is aanwezig, weliswaar met enkele specifieke aanpassingen voor de console.


Het verzamelen van loot werkt volgens een grab-and-go principe en de user interface werd geoptimaliseerd voor een besturing met de DualShock 4.  De grootste verandering is dat het craftingsysteem volledig geschrapt werd uit de PS4-versie.

Daybreak Games belooft een snelle ervaring op PS4 met een versnelde gas zone en een aangepast airdropsysteem. Bij de start van het spel krijg je toegang tot zes wapens van het laagste niveau. Voor betere uitrusting moet je rennen naar andere airdrops.

H1Z1 draait aan zestig frames per seconde op PS4 Pro, de standaars PS4 moet het stellen met 45 frames per seconde.

Op 22 mei start een open bèta, je kan een pre-order bundel bestellen van 30 euro die cosmetische items en een dynamisch PS4-thema bevat. Gebruikers met een Plus-abonnement krijgen twintig procent korting. Het spel is gratis te spelen.

Een reactie achterlaten